Airtècnics experimentella R&D+i avdelning arbetar tillsammans med tekniska högskolan i Katalonien (Universitat Politècnica de Catalunya) för att kunna förse våra luftridåer med den senaste tekniken och uppnå optimal prestanda och högsta möjliga effektivitet.
Airtècnics har ett långtgående samarbete med teknologiska centret gällande värmeöverföring.
Prestandan hos en luftridå mäts i mängden energi man sparar och flyttförmågan i jämförelse med omgivningen.
Universitetet arbetar med matematiska formler, numeriska metoder och experimentella valideringar av luftridåernas förflyttningsförmåga av värme- och massa.
Illustrationer i 3D och 2D för ytterdelen och mitten när dörren öppnas |
Den så kallade CFDn (computational fluid dynamics) har anpassats för att analysera luftridåer i universitetsstudier. Resultaten är verifierade och validerade med experimentella resultat i universitetets egna klimatkammare.
Bilder av UPC's klimatkammare med installerade Windbox luftridåer för experiment
Tack vare detta samarbete har Airtecnics en simulator som kan simulera luftridåernas egenskaper i alla lägen. Vi har möjligheten att använda alla möjliga parametrar, både gällande luftridån och omgivningen, för att analysera situationen och välja den mest effektiva lösningen.
Intern geometri, turbulensnivåer, vinkelpåverkan, hastigheter, etc. är alla faktorer som tas i beräkningarna vid studierna.
Vi kan också beräkna hur mycket energi vi sparar och hur mycket vi minskar koldioxidutsläppet när en luftridå är effektiv och är korrekt installerad vid en ingång.
Genom att applicera dessa kunskaper till våra enheter kan Airtecnics erbjuda den allra senaste tekniken.